Tech World

Lumea tehnologiei

Jabra Elite 85t- review

Jabra Elite 85t- review

Jabra este o compania foarte renumita care creeaza casti wireless cu anularea zgomotului. Recent a lansat ultima sa pereche de casti wireless, Elite 85t care costa 230 de dolari. Modelele sale mai vechi, Elite 75t si Elite Active 75t, primesc si ele printr-un upgrade aceasta functia de anulare a zgomotului, iar aceasta imbunatatire nu a fost anticipata.Aceste modele sunt mai ieftin decat modelul nou, dar daca te tenteaza sa cumperi cel mai nou model de casti wireless ale companiei, fii cu ochii pe descrierea urmatoare pentru a afla mai multe informatii.

Compania spune despre aceste casti ca sunt semi-deschise, ceea ce presupune ca nu trebuie ca ele sa fie introduse pana la capatul canalului urechii. Ele se potrivesc foarte bine in ureche si sunt confortabile, doar ca nu creeaza un sigiliu atat de strans. Cu toate acestea, ele nu sunt mai confortabile decat modelul anterior, 76t, ele stau mai bine in ureche, ofera o siguranta mai mare ca nu vor iesi din ureche. 

Castile vin la pachet cu o carcasa de incarcare, fiind o imbunatatire fata de modelele mai vechi. Fiecare casca are cate 3 microfoane destinate pentru imbunatatirea calitatii din timpul apelurilor vocale si pentru a reduce mai eficient zgomotul.

Se pastreaza rezistenta la apa, doar ca Elite 85t primesc o rata de impermeabilitate mai mare, de IPX4, in comparatie cu IP55 al Elite 75t. Durata de viata a bateriei este suficient de buna, cu functia de anulare a zgomotului activata reuseste sa reziste 5 ore si jumatate, fiind un rezultat mai bun decat al AirPods Pro. Dar, existe si alte modele care au o durata de viata a bateriei mai buna decat a Elite 85t. 

Functia de anulare a zgomotului functioneaza foarte bine, este mai eficienta decat cea a Elite 75t, doar ca nu se ridica la nivelul castilor Bose QuietComfort, dar acestea sunt si mai scumpe. Prin aplicatia corespunzatoare se poate seta anularea zgomotului, de la anularea completa pana la modul de transparenta. Castile nu au comenzi tactile, dar cele fizice sunt receptive.

Calitatea sunetului este bun, basul este mai mult si mai profund decat la Elite 75t. Cu toate acestea, nu se incadreaza in top alaturi de Sennheiser Momentum TRue Wireless 2, Bose QuietComfort si Sony WH-1000XM3. Dar este suficient bun, este potrivit pentru ascultarea zilnica a melodiilor si se asociaza repede cu IOS si Android. 

Are o asociere multipunct, ceea ce inseamna ca te poti conecta la 2 dispozitive simultan. Calitatea din timpul apelurilor este buna si se poate utiliza doar casca dreapta pentru a asculta muzica sau pentru apeluri. 

Asadar, Jabra Elite 85t sunt mai scumpe decat 75t si totusi pretul nu este justificat, pentru ca in unele situatii 75t preia conducerea. Dar sunt casti bune, merita a fi luate in considerare atunci cand vei cumpara o pereche de casti wireless.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *