Tech World

Lumea tehnologiei

Moduri de a extinde bateria la iPad

Moduri de a extinde bateria la iPad

Daca ai un iPad care din pacate nu mai are o baterie atat de buna si puternica si care sa reziste la fel de mult pe cum rezistat la inceput, de cele mai multe ori acest lucru te impinge de la spate sa iti cumperi un alt iPad. Se spune ca telefoane, tabletele sunt in asa fel concepute incat dupa doi ani sa se intample ceva, bateria sa nu mai fie buna, sa nu mai dureze atat de mult sau alte probleme care sa te faca sa cumperi alt telefon sau iPad. Dar daca nu ai bani fix in perioada in care tableta sau telefonul pare sa nu mai functioneze asa de bine, incerci sa cauti toate metodele de a mai trage de el sa functioneze mai bine ca sa nu trebuiasca sa il schimbi atunci. Daca ai un iPad la care bateria nu mai rezistat asa mult, exista cateva modalitati de a-i mai prelungi durata de viata a bateriei.

Apple lanseaza mereu actualizari generale care imbunatesc performantele generale si mai adauga si alte functii noi. Aceste actualizari ti-ar mentine sistemul de operare al iPad-ului mai rapid. Poti sa activezi aceste actualizari de la Setari- General- Actualizari software- Actualizari automate si apasa pe comutator ca sa fie On. Asa ca de fiecare data cand Apple lanseaza o actualizare, iPad-ul ti se va actualiza peste noapte.

Cred ca aproape toata lumea a instala cel putin o aplicatie pe care am deschis-o o data sau de doua ori si am uitat de ea, dar nu am dezinstalat-o. Ei bine, aceasta ocupa in continuare spatiu de stocare si solicita performantele dispozitivului. Cel mai bine este sa iti programezi cate un memento in fiecare luna ca sa te uiti sa vezi ce trebuie sa stergi. De multe ori cand un iPad se misca lent este nevoie de o astfel de curatare. Mai intai trebuie sa vezi ce aplicatii consuma cel mai mult spatiu de la Setari- General- iPad storage si parcurge toata lista. Daca exista aplicatii pe care nu le folosesti, sterge-le. 

Conform Apple, bateria va functia mai bine daca eviti sa folosesti dispozitivul in medii prea reci sau prea calde. Daca vrei sa pastrezi iPad-ul pentru cateva saptamani in care nu il folosesti, incarcarea iPad-ului nu ar trebuie sa se realizeze o singura data si sa se lase pana ajunge la 100%. Trebuie mai intai sa se incarce pana la 50%, dupa care sa il opresti, dupa care o mai incarci restul de 50%.

Acestea fiind spuse, daca ai un iPad si ai probleme legate de durata de viata a bateriei, sfaturile de mai sus poate ca te-ar ajuta, iar durata de viata a bateriei sa se mai prelungeasca putin. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *