Tech World

Lumea tehnologiei

Cum te mentine Apple Watch sanatos

Cum te mentine Apple Watch sanatos

Apple Watch pentru unele persoane este doar un accesoriu, dar pentru altele reprezinta un ajutor in ceea ce priveste sanatatea. Din 2015 de cand a fost lansat primul model, Apple Watch-urile au evoluat si din ce in ce mai multe persoane si-au cumparat un model. Mai jos voi descrie care sunt aplicatiile legate de sanatate pe care le are Apple Watch si cum te poate ajuta acesta. 

El costa 349 de dolari si te poate ajuta de la pierderea in greutate, pana la prevenirea atacului de cord si poate fi considerat chiar un antrenor personal. 

Unele persoane iau masuri in ceea ce priveste pierderea auzului prea tarziu cand nu se mai poate face nimic. Pierderea auzului are loc treptat, de aceea Apple Watch te va avertiza, prin intermediul aplicatiei Noise, atunci cand zgomotul de afara ajunge la 90 de decibeli si vei primi o notificare despre riscul de pierdere al auzului. Aplicatia a debutat anul trecut cand s-a lansat Apple Watch 6. 

Daca este femeie, Apple Watch iti va fi de mare ajutor in a tine cont cand vei avea urmatoarea menstruatie si cand vei avea perioada de fertilitate. Urmarire ciclului menstrual este foarte important, iar in cazul unor intarzieri ceasul poate indica diferite cauze. 

Apple Watch Seria 4 a aparut cu o aplicatie noua care detecteaza cand poate avea loc o cazatura. Unele persoane au spus ca si-au salvat viata cu ajutorul ceasului, care i-a avertizat. Detectarea va avea loc printr-o alarma si o sa te intrebe printr-o notificare daca esti bine. Daca ceasul nu detecteaza nicio miscare va apela la serviciile de urgenta. 

Aplicatia ECG s-a lansat odata cu debutul Apple Watch Seria 4 in 2018. Aplicatia detecteaza fibrilatia atriala, ritmurile cardiace anormale printr-un test de 30 de secunde. Bataile inimii neregulate nu sunt mereu un pericol, dar pot conduce la atacuri vasculare cerebrale, insuficienta vasculara. Daca va detecta ceva anormal la ritmul cardiac iti va trimiti o notificare.

Poate sa mai detecteze frecvente cardiace ridicate sau scazute, dupa care te va anunta printr-o notificare. Specialistii se ingrijoareaza ca aceasta aplicatie poate da si alarme false, dar chiar si o alarma falsa poate sa duca la o salvare a vietii. 

Aplicatia Breathe te va ajuta sa te calmezi sau sa te relaxezi prin exercitii de genul “Inspira- expira”. O respiratie profunda poate duce la reducerea stresului si anxietatii. 

Apple Watch este si un antrenor care iti va inregistra rezultatele in urma exercitiilor fizice, a antrenamentelor, a alergarii.

Asadar, un Apple Watch a ajuns de la un accesoriu la un antrenor personal si la un dispozitiv care te va avertiza cand ceva legat de sanatatea ta nu este in regula si este potrivit atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *