Tech World

Lumea tehnologiei

Epic Games a ajuns la un acord cu un tanar de 14 ani, care a vandut cheaturi de Fortnite

Epic Games a ajuns la un acord cu un tanar de 14 ani, care a vandut cheaturi de Fortnite

Epic Games a ajuns la un acord cu o minor care a fost acuzat ca a creat si vandut cheaturi pentru Fortnite, dupa cum au relatat, marti, cei de la BBC. Da, ai citit bine, o companie ca Epic Games a ajuns sa dea in judecata un minor pentru ca vindea cheaturi de Fortnite. Compania care a avut castiguri de miliarde de dolari din Fortnite a ajuns sa dea in judecata un copil de 14 ani care probabil ca a reusit sa faca si el vreo 200.000 de dolari. Poate 500.000, mai mult de atat nu avea cum sa produca. Sigur, sunt sume fabuloase pentru Romania, pe care nu au posibilitatea sa le produca pe YouTube-ul mioritic decat vloggerii cunoscuti gen Vlad Munteanu. Doar ca nu exista termeni de comparatie intre banii pe care ii obtine un creator de continut din vizualizarile de pe canalul sau de YouTube cu banii pe care ii obtine o companie de pe urma unui joc popular. Termenii de solutionare ai litigiului, la care s-ar fi ajuns la 27 septembrie, nu sunt cunoscuti.

Fortnite, unul dintre cele mai populare jocuri free-to-play de pe toate console, a fost lansat in 2018 si a devenit, in scurt timp, un fenomen global in lumea gaming-ului, aducand celor de la Epic Games castiguri de peste 3 miliarde de dolari, bani veniti din toate platformele in acel an. Si vorbim strict de castigurile din 2018. Ca referinta, la inceputul acestui an, un tanar de 16 ani a castigat 3 milioane de dolari doar pentru ca a castigat Cupa Mondiala de Fornite, care a fost urmarita de 2 milioane de spectatori.

În plângerea sa împotriva minorului cunoscut sub numele de CBV, Epic a susținut ca minorul a incalcat drepturile de autor prin ”utilizarea, comercializarea, vanzarea traficul de cheat software” pentru Fortnite. “Software-ul de cheaturi al inculpatului injecteaza codul computerului neautorizat in codul Fortnite protejat de drepturile de autor al lui Epic pentru a permite utilizatorilor sai sa triseze la Fortnite”, se pretinde plangerea initiala. Cazul a fost inregistrat la Curtea de Districtuala pentru Districtul de Est al Diviziei de Vest a Carolina de Nord.

„Cheat-urile inculpatului, inductia acestora si permiterea altor persoane de a trisa, stricand experienta jocului”, au sustinut cei de la Epic. CBV a folosit un canal YouTube pentru a posta videoclipuri despre el folosind hack-uri pentru a trisa la Fortnite, au spus reprezentanti ai Epic Games in plangerea respectiva. “El a postat aceste videoclipuri pentru a demonstra, a face reclama si a comercializa hack-urile pe care le vinde”, a sustinut studioul de jocuri. CBV a spus într-un videoclip YouTube ca are 14 ani.

Cei de la Epic au sustinut, intr-o declaratie prin e-mail, ca urmaresc „toate optiunile disponibile pentru a ne asigura ca jocurile noastre sunt distractive, corecte si competitive pentru jucatori”. Pana atunci, ar trebui sa va faceti grija in privinta altui proces, pentru ca Epic Games a fost data in judecata pe motiv ca Fortnite a fost proiectat astfel incat sa creeze dependenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *