Tech World

Lumea tehnologiei

“Viata dubla” a Lisei Li, expusa online de proprietarul apartamentului in care locuieste

“Viata dubla” a Lisei Li, expusa online de proprietarul apartamentului in care locuieste

Nu mai e de mult un secret faptul ca ceea ce vezi pe YouTube despre un creator de continut s-ar putea, in 99.9% dintre cazuri, sa nu fie relevant cu persoana care se afla in spatele acelui continut. Si n-o spun la modul pozitiv. Dupa cum spunea si Calinacho, nu exista integritate pe YouTube (lucru pe care unii ar spune ca l-a dovedit chiar el; nu neg, dar relatia a fost cat se poate de privata, “behind the scenes”, cum zice el deci nu e ca si cum s-ar fi afisat cu ea in public). Inainte de a trece la subiect, sa luam ca exemplu o multime de lucruri care se intampla pe YouTube-ul romanesc. Acum o vreme exista moda asta cu “gang”-urile. Gen grupuri de vloggeri care nu puteau sa aleaga, pentru imagine, intre a “si-o arde gangsta” si a “se flexa” cu miile de abonati si banii facuti din YouTube, asa ca au facut ambele. Genul ala de copii pe YouTube Romania a Team 10 a lui Jake Paul, doar ca mai low-budget. 

Ca de exemplu, 5GANG care vor sa para mari gangsteri in videoclipuri si pe piese in timp ce Selly se compoarta ca un influencer tipic in vlogurile in care nu face fel de fel de challenge-uri. Acelasi Selly care “baga boabe” la Neversea si care a fost surprins fumand dintr-un joint cu Anais Tomescu. Oricum 5GANG ii copieaza mai nou pe abi talent. Mai era si Green Gang, nu ca nu ar fi doar o alta copie 5GANG, doar ca mi-au atras atentia prin faptul ca ei au facut putina abstractie si au decis sa para drogati, sustinand ca fumeaza iarba si ca consuma pastile.

Dar am deviat prea mult de la subiect. Ideea e ca nu doar YouTube Romania e o fantana fara margini de ipocrizie, lucrul asta se intampla in orice parte a lumii. Ms Li, o vloggerita din China cu un milion de abonati, e cunoscuta pentru imaginea de lux pe care o afiseaza in public. Haine scumpe, bijuterii, tot tacamul. Ei bine, realitatea e cu totul alta. Proprietarul apartamentului ei a sunat-o de mai multe ori iar ea ori s-a prefacut ca nu vede mesajele, ori le-a ignorat. Pana cand proprietarul s-a enervat, a patruns in apartamentul ei si a filmat in ce conditii era apartamentul acestui influencer. Un apartament murdar, plin de tot felul de sticle, pungi, ambalaje. Podeaua era murdara de c**** de caine. Conform proprietarului, pana si menajerele si femeile de servici au refuzat sa curete apartamentul. 

Proprietara a atras atentia, in special pe retelele de socializare, pentru ca a aratat pagina Weibo a chiriasului ei, spunand: „Acesta este un influencer online cu un milion de urmaritori”. Ea a declarat pentru Pear Video, intr-un interviu ca „femeia frumoasa” prezentata in online e intr-un contrast urias cu femeia „dezgustatoare” care si-a lasat apartamentul intr-o mizerie. Motivul erau niste facturi neplatite. Reactia vloggeritei a fost sa se intoarca sa-si curete singura apartamentul si sa-si ceara scuze public.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *