Tech World

Lumea tehnologiei

Samsung Galaxy Space ar putea fi urmatorul laptop 2-in-1 al companiei

Samsung Galaxy Space ar putea fi urmatorul laptop 2-in-1 al companiei

Conform unor rapoarte recente aparute prin publicatiile din domeniul tech, se pare ca cei de la Samsung ar avea in productie un proaspat dispozitiv Windows, care s-ar numi “Galaxy Space” (cel putin intr-un leak al unor rezultate de teste pentru Geekbench), desi un lucru care nu este inca clar este cam ce ar putea fi aceasta bucata de hardware. Adica nu se stie sigur daca este un laptop sau o tableta, cert este ca ar putea fi apropiat de ambele concepte, oarecum. Oricum, datorita scurgerilor de informatii din testul Geekbench, stim despre Galaxy Space ca va rula Windows 10 si ca are o memorie de sistem de 8 GB, cu un procesor cu 8 nuclee care are o viteza de baza de 2.84GHz. Pana acum, specificatiile sunt suficient de bune. Din pacate, acestea sunt cam toate informatiile pe care le cunoastem in legatura cu  hardware, toate acestea enumerate in baza de date Geekbench, asa ca suntem putin lasati in intuneric atunci cand vine vorba de celelalte specificatii mai importante ale unui laptop. Asta presupunand ca acest punct de referinta este unul legitim si, bineinteles, ca inseamna ceva.

Cu toate acestea, se pare ca este cel mai probabil un laptop convertibil intr-un fel, separat de modelele Samsung Galaxy Book, si care ruleaza un procesor Qualcomm Snapdragon. Asa cum se observa in Windows Latest (pentru cei care au observat aceasta evolutie), scorurile de referinta single-core si multi-core sunt similare cu cele obtinute de Samsung Galaxy Book 2, un notebook 2-in-1 care este alimentat de catre un procesor Qualcomm Snapdragon 850 cu opt nuclee, si care ruleaza la o viteza de 2.9GHz.

Asadar, am putea sa avem in vedere ceva asemanator descrierii de mai sus – desi orice produs nou ar trebui, in mod evident, ss se diferentieze intr-un fel fata de celelalte, sa-si merite pretul. 

Mesaj mixt?

Desi, dupa cum am mai spus pana acum, lansarea unui astfel de model nu este batuta in cuie. Aceasta este pur si simplu o pura speculatie bazata pe rezultatele unui test de Geekbench. Chiar Windows Latest ridica posibilitatea ca acest nou model pregatit de cei de la Samsung sa nu fie altceva decat un fel de set de casti Windows Mixed Reality (nici o informatie despre dimensiunea display-ului nu apare pe Geekbench, la urma urmei). Acest lucru pare putin probabil, insa, mai ales avand in vedere cele mai recente evolutii cu aceste seturi de casti, care tind sa dispara acum atat din magazinul celor de la Microsoft cat si in alte parti, parent din cauza vanzarilor care au inceput sa scada in ultimul timp. Ca sa vezi ca nu doar smartphone-urile sufera o riza mai nou. 

Microsoft insusi a inchis recent un studio Mixed Reality in Berlin si se pare ca interesul lor pentru aceste casti scad considerabil in timp ce compania sud-coreeana se concentreaza mai mult pe hardware-ul Surface si Xbox. Deci, posibilitatea ca Samsung sa lanseze un nou set de casti Windows Mixed Reality pare a fi indoielnica – desi nu este chiar complet imposibil. Speram ca vom afla in curand exact ce au planificat cei de la Samsung aici, daca nu, pentru ca, cu siguranta, nu putem lua aceasta scurgere ca o dovada concreta ca un dispozitiv Galaxy Space este intr-adevar in curs de productie. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *