Tech World

Lumea tehnologiei

Fortnite Battle Royale

Fortnite Battle Royale

Fortnite Battle Royale este un joc battle royale online gratuit, dezvoltat si lansat de catre Epic Games. Jocul a fost lansat alaturi de Fortnite: Save the World, un joc de tip survival, cu elemente de constructie. Fortnite a fost initial lansat la 26 septembrie 2017, pentru Microsoft Windows, MacOS, PlayStation 4 și Xbox One, urmat de lansari pe iOS, Android si Nintendo Switch in 2018. Jocul s-a bucurat de o crestere rapida din punct de vedere al popularitatii, mai ales in cursul anului 2018, capatand milioane de utilizatori luna de luna. Astfel, pana in ianuarie 2019, jocul a fost jucat de peste 200 de milioane de oameni si a generat peste 2 miliarde de dolari in intreaga lume.

Gameplay

Conceptul Fortnite Battle Royale este, in linii mari, similar cu cel al majoritatii jocurilor  genului: 100 de jucatori ajung pe o insula parasita si colecteaza unelte pentru a se apara de ceilalti jucatori. Jucătorii pot lupta fie singuri (Solo), fie cu ajutorul unui jucator aliat (Duos) sau cu ajutorul unui grup de pana la alti trei jucatori (Squads). Pe masura ce jocul progreseaza, spatiul de joc se restrange treptat, oferindu-le jucatorilor mai putin spatiu de lucru. Ultimul jucator sau ultima echipa care ramane in viata la final castiga meciul. Principala diferenta in comparatie de alte jocuri din acest gen este incorporarea elementelor de constructie ale jocului, elemente ce pot oferi avantaje bazate pe nivelul de calificare si utilizare ale acestora. Pentru a introduce un noi tipuri de personalizare a personajelor in joc, Fortnite Battle Royale foloseste o abordare sezoniera cu pasi de lupta, precum si evenimente de timp limitate, dintre care unele corespund modificarilor si actualizarilor aduse  jocului. Inca de la lansarea initiala a jocului, au fost introduse mai multe moduri de joc, precum “Playground“, acesta fiind, mai mult sau mai putin, un mod de antrenament.

Receptia

Fortnite a devenit in scurt timp un fenomen, fiind comparat cu jocuri mai mari in aceasta industrie, precum World of Warcraft si Minecraft pentru atragerea cu succes a unui public  care nu joaca de obicei jocuri video. Fortnite Battle Royale a atras un public de peste 10 milioane de jucatori inca de la doua saptamani dupa ce a fost lansat oficial. Pana in martie 2018, s-a estimat ca jocul va ajunge la mai mult de 45 de milioane de jucatori. Trei luni mai tarziu, in iunie 2018, Epic a anuntat ca a depasit 125 de milioane de jucatori in mai putin de un an, cel putin 40 de milioane de jucatori care joaca jocul macar o data pe luna. In noiembrie 2018, Bloomberg a raportat ca Fortnite avea peste 200 de milioane de conturi inregistrate pe toate platformele.

Jurnalistii au atribuit succesul Fortnite Battle Royale in fata jucatorilor unei combinatii a mai multor factori: pe langa faptul ca a fost disponibil gratuit si pe console, jocul a fost lansat intr-un moment in care Battlegrounds era plin de trisori si de o comunitate toxica, prezinta o mai putina violenta grafica, iar ca si Minecraft, a reusit sa atraga o audienta mai tanara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *